۳۰ درصد ایرانی ها کبد چرب دارند/ حذف غذاهای ناسالم

## کبد چرب، تهدیدی جدی برای سلامتی

چربی مثل یک دشمن در کمین سلول‌های بدن نشسته است و روز به روز جامعه ما چاق‌تر می‌شود. با افزایش چاقی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون و دیابت نیز افزایش می‌یابد.

رژیم غذایی نامناسب و پرخوری در کنار کاهلی و کم تحرکی باعث می‌شود کبدها چرب شوند. بر اساس برخی تحقیقات، حداقل ۳۰ درصد از مردم کشورمان دچار کبد چرب هستند.

کبد وظیفه‌ی مهمی در دفع سموم دارد، اما با تجمع چربی، خود دچار مسمومیت می‌شود. کبد چرب بیشتر در افراد چاق مشاهده می‌شود، اما افراد لاغر با سابقه‌ی ژنتیکی دیابت و مصرف‌کنندگان چربی و روغن زیاد هم در معرض ابتلا به آن هستند.

زنان خانه‌دار کم تحرک و کارمندان که وقت زیادی برای آشپزی ندارند و مجبور به مصرف غذاهای آماده و ناسالم می‌شوند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارند.

برای مقابله با رسوب چربی در کبد باید تلاش زیادی کرد. مبتلایان به دیابت مستعد ابتلا به کبد چرب هستند و از طرفی، مبتلایان به کبد چرب در آینده در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.

اولین قدم در درمان کبد چرب، افزایش میزان تحرک و انتخاب ورزش مناسب به همراه کاهش چشمگیر مصرف چربی اشباع شده در غذا است. مصرف اسیدهای چرب اشباع شده قوی‌ترین عامل در افزایش چربی‌های مضر در بدن است.

باید محصولات لبنی پرچرب، کره، پنیر، بستنی، سوسیس، گوشت‌های چرب را حذف کرد و به جای آن از محصولات لبنی کم چرب، گوشت بدون چربی و سبزیجات و میوه بیشتر استفاده کرد.

مصرف غذاها به روش آب‌پز و بخارپز و استفاده از سبزیجات و غذاهای گیاهی راه‌هایی موثر برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب هستند. روزانه نیم ساعت ورزش کنید که ضربان قلب شما به ١٣٠ در دقیقه برسد و به طور کامل عرق کنید.

بعضی افراد نمی‌توانند از طعم و مزه غذاهای چرب بگذرند و ادعا می‌کنند که بدون چربی، غذا برای آنها غیرقابل تحمل خواهد بود. باید به آنها گفت که چربی برای کبد مضر است و غذای سرخ شده آکنده از چربی مضر است. غذای آب‌پز بهتر و سالم‌تر است و یا حداقل کاری که این افراد می‌توانند انجام دهند، این است که از روغن کمتری برای سرخ کردن غذا استفاده کنند.

راه‌حل دیگری هم این است که از ماهیتابه‌هایی که اخیراً به بازار آمده و غذا را بدون روغن سرخ می‌کنند، استفاده کنند.

انسان باید به جنگ عادت‌های غلط برود. ما بیمارانی داریم که وقتی می‌گوئیم نمک نخورید، یا غذاهای چرب و سرخ شده نخورید، انگار دنیا را از آنها گرفته‌ایم. همین بیماران بعد از اینکه دچار حملات قلبی می‌شوند یا سکته مغزی می‌کنند، چنان وحشتی سراسر وجود آنها را می‌گیرد و ظرف مدت کوتاهی، عدم مصرف نمک، چربی، قند و…، برای آنها یک مسئله عادی می‌شود و ذائقه آنها کاملاً تغییر می‌کند. این نشان می‌دهد که می‌توانیم عادت غذایی خود را تغییر دهیم، اما همیشه باید برای ما اجبار وجود داشته باشد.

در ایران عادت‌های خوب غذایی داشتیم و البته هنوز هم داریم که عده‌ای از مردم به ویژه در روستاها از آن استفاده می‌برند و سود آن را هم می‌بینند. کلم، کاهو، سیب، لیمو، پوست مرکبات، نعناع، پونه، کاسنی، انگور، مرزنگوش، توت، توت فرنگی، هویج، جوانه گندم، خار علیص از گیاهان دوستدار کبد هستند. متاسفانه بسیاری از مردم این گیاهان را فراموش کرده‌اند.

ما غذاهای فست‌فود سالم هم داریم؛ میرزا قاسمی یک نوع غذای سریع اما سالم است. غذاهایی که در برخی شهرها با کشک درست می‌کنند که سرشار و انباشته از کلسیم است. باید به سنت‌های درست بازگشت. به جای نوشابه‌های قندی و گازدار، از دوغ‌های مناسب و شربت‌های بدون قند نعنا و لیمو ترش استفاده کرد.

پایگاه خبری آریا نوین

More From Author

سندی دیده نشده از تقدیم‌نامه دکتر شریعتی به شهید آیت الله مطهری

عارف: به رسانه‌های جدی و تاثیرگذار نیاز داریم/از بازگشت هنرمندانی که به خارج از کشور رفته‌اند، استقبال می‌کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *