خانه » نرخ واقعی شکر چقدر است؟

## شکر واقعی چقدر می‌ارزد؟

نرخ واقعی شکر چقدر است؟

> **به گفته سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، خطای دولت در تعیین قیمت و نحوه عرضه شکر باعث شده که این محصول به قیمتی بالاتر از ارزش واقعی به دست مصرف‌کننده برسد.**

حسین فرهادی، عضو هیات مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، در مورد عدم درج قیمت مصرف‌کننده روی بسته‌های شکر در فروشگاه‌ها توضیح داد: دو عامل اصلی به هم ریختگی بازار شکر را رقم می‌زنند. عامل اول، شیوه قیمت‌گذاری است. زمانی که سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، قیمت شکر را به عنوان کالای اساسی کشور که ارز تالار دوم برای واردات آن تخصیص داده می‌شود، تعیین می‌کند، چندین نهاد و سازمان مختلف در این قیمت‌گذاری دخالت می‌کنند، در حالی که هیچکدام از آنها تخصص کافی در این زمینه ندارند.

وی افزود: در این میان، از اتحادیه مواد غذایی که هیات رئیسه آن به طور مستقیم با بازار در ارتباط است و کارشناسان این بازار در آن حضور دارند، هیچکس در امر قیمت‌گذاری دخیل نیست. سازمان حمایت نه تنها روش آنالیز قیمت را از اتحادیه مطالبه نمی‌کند، بلکه حتی وقتی اتحادیه این آنالیز را به وزارتخانه‌های مرتبط ارائه می‌کند، توجهی به آن نمی‌شود.

فرهادی ادامه داد: متاسفانه حاشیه سود تعیین شده توسط دولت برای قیمت شکر از کارخانه تا مصرف‌کننده تنها 10% است و در تعیین این قیمت، حاشیه سود بنکدار و خرده فروش، و هزینه‌های حمل و نقل در نظر گرفته نشده است.

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اظهار داشت: علاوه بر قیمت، نحوه توزیع شکر نیز مشکلاتی دارد که بازار را با اختلال مواجه می‌کند. دولت مقدار قابل توجهی شکر را در اختیار فروشگاه‌های زنجیره‌ای قرار می‌دهد، در حالی که سهم این فروشگاه‌ها در عرضه کالا به مردم تنها 15% است. وقتی دولت بخش عمده‌ای از عرضه شکر را به این فروشگاه‌ها واگذار می‌کند، تقاضا برای شکر موجود در این فروشگاه‌ها از عرضه کمتر می‌شود و در نتیجه، فروشگاه‌های زنجیره‌ای مازاد شکر خود را در بازار آزاد عرضه می‌کنند که این امر نیز باعث افزایش قیمت شکر در مقایسه با قیمت مصوب می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر، قیمت مصوب دولت برای شکر فله‌ای 42,500 تومان و شکر بسته‌بندی شده 49,500 تومان در هر کیلوگرم است، اما در بهترین حالت، مصرف‌کننده شکر فله‌ای را با قیمت 50,000 تومان خریداری می‌کند.

فرهادی تأکید کرد: این قیمت‌های مصوب در حالی تعیین شده‌اند که قیمت واقعی شکر درب کارخانه 35,000 تومان است. به این قیمت 10% ارزش افزوده اضافه می‌شود که قیمت را به 38,500 تومان افزایش می‌دهد. همچنین 600 تومان هزینه حمل و نقل برای هر کیلوگرم شکر و 3% سود بنکداری و 10% سود خرده فروشی نیز محاسبه می‌شود. با این آنالیز قیمتی که اتحادیه انجام داده، شکر باید با قیمت 45,980 تومان به دست مصرف‌کننده برسد.

پایگاه خبری آریا نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *