خانه » صادرات ۷۱ هزار تنی شیلات در ۵ ماهه نخست امسال/ صادرات چقدر ارزآوری دارد؟

صادرات ۷۱ هزار تنی شیلات در ۵ ماهه نخست امسال/ صادرات چقدر ارزآوری دارد؟

0

## جهش صادرات آبزیان ایران در سال جاری

دنیای آبزیان، با گستردگی و تنوع خود، نقش مهمی در تامین غذای انسان‌ها و امنیت غذایی جهان ایفا می‌کند. تجارت بین‌المللی آبزیان، به ویژه در سال‌های اخیر، به طور چشمگیری افزایش یافته و این موضوع، فرصت‌های اقتصادی جدیدی را برای کشورهای صادرکننده مانند ایران ایجاد کرده است.

طبق گزارش‌ها، بازار آسیا با سهم قابل توجه ۲۱.۶ درصدی در واردات جهانی ماهی تازه و سرد شده، نقش پررنگی در تجارت آبزیان ایفا می‌کند. این سهم در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ نیز افزایش یافته است که نشان دهنده پتانسیل بالای این بازار برای صادرکنندگان ایرانی است.

محصولات آبزیان ایران در بازارهای جهانی

علی اکبر خدایی، دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، در گفت‌وگو با رسانه‌ها، به بررسی وضعیت صادرات و واردات آبزیان در ایران پرداخته است. به گفته ایشان، در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۵۰ هزار تن انواع آبزیان دریایی، میگو، کپور ماهیان، خاویار و کنسرو ماهی به کشورهای مختلف صادر شده است. این رقم در سال ۱۴۰۲ با افزایش اندکی به حدود ۱۵۲ هزار و ۶۰۰ تن رسیده است.

وی همچنین به افزایش قابل توجه واردات آبزیان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بخش عمده واردات آبزیان به کشور شامل تن ماهی، ماهی تیلاپیا، سالمون، تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا و خوراک آبزیان است. افزایش واردات تن ماهی در سال گذشته با هدف تنظیم بازار و کنترل قیمت کنسرو انجام شده است.

رشد چشمگیر صادرات در پنج ماهه نخست سال جاری

خدایی با اشاره به آمار صادرات آبزیان در پنج ماهه ابتدایی سال جاری، از رشد قابل توجه ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. به گفته ایشان، در این بازه زمانی، حدود ۷۱ هزار و ۳۰۰ تن انواع محصولات آبزیان به ارزش ۱۴۷ میلیون دلار صادر شده است.

وی با ابراز خوشبینی نسبت به تداوم این روند مثبت، پیش‌بینی کرد که تا پایان سال جاری، صادرات آبزیان به ۲۰۰ هزار تن و به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار برسد. این میزان صادرات، سهم ۱۰ درصدی از ارزآوری بخش کشاورزی را به خود اختصاص خواهد داد.

چالش‌ها و راهکارهای پیش‌روی صادرات آبزیان

دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، رعایت استانداردهای بهداشتی کشورهای هدف را از مهمترین پیش‌نیازهای توسعه صادرات آبزیان دانست و افزود: خوشبختانه واحدهای فراوری و بسیاری از شناورهای صیادی ایران با رعایت استانداردهای اتحادیه اروپا، چین، روسیه و سایر کشورهای هدف، موفق به دریافت گواهینامه‌های لازم شده‌اند.

وی در ادامه به برخی از چالش‌های پیش‌روی صادرکنندگان اشاره کرد و خواستار تسهیل‌گری بیشتر دولت در زمینه‌هایی همچون اعتباربخشی به آزمایشگاه‌های مرجع دامپزشکی، تامین مالی، حمل و نقل و بازگشت ارز صادراتی شد.

خدایی در پایان با تاکید بر اهمیت تشکیل زنجیره‌های تولید و صادرات آبزیان، ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع و حمایت‌های دولتی، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این بخش مهم و ارزآور در کشور باشیم.

پایگاه خبری آریا نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *