صادرات زعفران به ۴۲ تن رسید

## صادرات زعفران به ۴۲ تن رسید

صادرات زعفران به ۴۲ تن رسید

مسئول طرح گیاهان دارویی بیان کرد: در چهارماه نخست سال جاری، ۴۲ تن زعفران به بازارهای هدف صادر شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مطابق گزارشات، در سال جاری پیش‌بینی می‌شود حداکثر ۳۵۰ تن زعفران تولید شود. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱۲ هزار تن رشد نشان می‌دهد، اما با این حال کمتر از انتظار ما است.

مسئول طرح گیاهان دارویی، میزان تولید زعفران سال گذشته را ۲۳۸ تن اعلام کرد و افزود: امسال انتظار می‌رفت که تولید زعفران به ۴۰۰ تا ۴۵۰ تن برسد، اما به دلیل گرمای شدید هوا، این میزان به ۳۵۰ تن محدود شده است.

وی در مورد آخرین وضعیت صادرات زعفران گفت: طبق آمار، در چهارماهه اول سال جاری، ۴۲ تن زعفران صادر شده است. در حالی که سال گذشته در این بازه زمانی، ۶۸ تن زعفران صادر شده بود. این نشان می‌دهد که صادرات از نظر وزنی، ۳۷ درصد کاهش داشته است. با توجه به تقاضای بالا برای زعفران در بازارهای جهانی، انتظار می‌رود کشاورزان با مدیریت صحیح محصول، بتوانند درآمد قابل توجهی کسب کنند.

پتانسیل تولید بیش از ۶۰۰ تن زعفران در کشور وجود دارد

مسئول طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در شرایط عادی، باید در چهارماهه اول سال ۱۰۰ تن زعفران صادر می‌شد. اما به دلیل خشکسالی و نوسانات آب و هوایی، میزان صادرات کاهش یافته است. در صورت همکاری کشاورزان، قیمت زعفران از ۹۰ میلیون تومان کمتر نخواهد شد.

وی با اشاره به وجود پتانسیل تولید بیش از ۶۰۰ تن زعفران در کشور، افزود: برخی کشاورزان توان مالی لازم برای کوددهی را ندارند یا مزارع زیرکشت رفته به دلیل کمبود آب، امکان آبیاری کافی را ندارند. در سال‌های اخیر، عوامل ناشناخته‌ای مثل خشکی، گرما و سرما، تولید زعفران را تحت تاثیر قرار داده‌اند. در حالی که با اجرای روش‌های نوین، می‌توانیم پتانسیل تولید را دو برابر افزایش دهیم.

سطح زیرکشت زعفران ۱۲۷ هزار هکتار است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: طبق آمار سال ۹۹، ۵۰۰ تن زعفران در کشور تولید شد. اما عوامل گرما و سرما باعث کاهش عملکرد تولید شده است. به طوریکه امسال، تولید زعفران به ۳۵۰ تن رسیده است.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد زعفران در استان‌های خراسان‌ها تولید می‌شود، افزود: در سایر استان‌ها، با استفاده از روش‌های نوین، میزان عملکرد به ۵ کیلوگرم در هر هکتار رسیده است. امیدواریم با شرایط جوی مناسب در استان خراسان رضوی، سال آینده تولید به ۵۰۰ تن برسد.

مسئول طرح گیاهان دارویی سطح زیرکشت زعفران را ۱۲۷ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: برخی تشکل‌ها اطلاعات کافی در مورد صنعت زعفران ندارند و به دنبال کنار گذاشتن این محصول هستند. ما امیدواریم که بتوانیم قیمت واقعی زعفران را به جهان معرفی کنیم و از فعالیت دلالان سودجو در زمان برداشت محصول، جلوگیری کنیم. با ورود به موقع محصول به بازار، نقش دلالان کاهش می‌یابد و صادرکنندگان می‌توانند محصول را با ارزش واقعی صادرات (۳ هزار دلار) به کشورهای دیگر صادر کنند.

پایگاه خبری آریا نوین

More From Author

نگرانی بابت اصلاح آیین‌نامه «متناسب‌سازی»/ حقوق بازنشستگان چقدر زیاد می‌شود؟

ساعت کاری ادارات در سال تحصیلی جدید شناور می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *