تا دو دهه آینده خانه داریم اما متقاضی نداریم
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی هشدار داد: با توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت در یک دهه گذشته، پیشبینی میشود در دو دهه آینده عرضه مسکن در بازار بیشتر از تقاضا باشد. به عبارت دیگر، با وجود خانههای آماده برای فروش، تقاضا برای خرید آنها وجود نخواهد داشت.
به گفته دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی، جمعیت متولدین دهه شصت که در دهه نود وارد بازار مسکن شدند، باعث افزایش تقاضا در این حوزه شده بود. اما با کاهش نرخ رشد جمعیت در سالهای اخیر، انتظار میرود در دو دهه آینده، بازار مسکن با مازاد عرضه مواجه شود.
یاسر دستمالچیان با اشاره به تاثیر جمعیت دهه شصت بر بازار مسکن، گفت: آمار رسمی نشان میدهد که میزان موالید در دهه شصت بالا بود و نرخ جمعیت را افزایش داده بود. در دهه نود، متولدین دهه شصت به سن ۳۰ سالگی رسیدند و به طور طبیعی به دنبال خرید خانه بودند.
وی با اشاره به مشکلات احتمالی ناشی از این موضوع برای بازار مسکن در آینده، گفت: باید توجه داشت که کاهش تقاضا در آینده میتواند به مشکلات متعددی در حوزه سیاستگذاری مسکن منجر شود.
وی با اشاره به نیاز کنونی بازار مسکن به ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، گفت: بخشی از این نیاز ناشی از تقاضای جمعیت دهه شصت و بخشی دیگر به دلیل عدم ساختوساز کافی در دهه گذشته است. اگر در دهه گذشته به موقع و به هنگام به نیاز بازار مسکن پاسخ داده میشد، امروز به ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز نداشتیم.
دستمالچیان با تاکید بر اهمیت هدایت سرمایه به سمت بخش ساخت مسکن، گفت: سرمایهگذاری در این بخش نه تنها به خانهدار شدن مردم کمک میکند، بلکه آثار قابل توجهی در اقتصاد دارد و با هدایت سرمایهها به سمت این صنعت مولد، میتوان به بخشی از برنامههای اقتصاد کلان کشور دست یافت.