بهترین روش خرید طلا در بازار صعودی
## تب و تاب بازار طلا: آیا زمان خرید است؟
افزایش تنشها در خاورمیانه در هفته گذشته بازار طلا را به تلاطم انداخت. قیمت طلا که پیش از این در محدوده سه میلیون و نهصد هزار تومان نوسان میکرد، با جهشی بیسابقه از مرز چهار میلیون تومان عبور کرد. این افزایش قیمت ناگهانی، تب و تاب تقاضا را در بازار بالا برد و سرمایهگذاران را به تکاپو برای خرید طلا و سکه انداخت. اما آیا سرمایهگذاری در بازار صعودی، تصمیمی عاقلانه است؟
## حباب سکه، نشانهای از عطش بازار
سهراب اشرفی، کارشناس بازار طلا، معتقد است افزایش قیمت سکه طرح جدید به بالای ۴۷ میلیون تومان، نشانگر عطش بازار و افزایش تقاضا است. به گفتهی او، نوسانات قیمت سکههای نیم و ربع نیز گویای میزان تقاضا در بازار است.
## پایان محرم و صفر و افزایش تقاضا
اشرفی با اشاره به پایان ایام محرم و صفر و آغاز رونق بازارها میگوید: “نیمه دوم سال همواره با افزایش تقاضا در بازار طلا همراه است. با این حال، معاملهگران با رصد لحظه ای نوسانات و تحولات بازار سعی در مدیریت ریسک و جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی دارند.”
## سرمایهگذاری در بازار طلا، نیازمند نگاهی بلندمدت
این کارشناس بازار طلا به علاقمندان به سرمایهگذاری در بازار طلا توصیه میکند: “ نگاهی بلندمدت (بیش از یک سال) به این بازار داشته باشند و از هیجانات زودگذر و تصمیمات احساسی پرهیز کنند. صعود یا نزول قیمت طلا نباید مبنای ورود ناگهانی به بازار قرار گیرد.”
## خرید پلکانی، راهکاری برای کاهش ریسک
اشرفی با تاکید بر مدیریت ریسک در سرمایهگذاری، “خرید پلکانی” را به عنوان راهکاری موثر پیشنهاد میدهد. او معتقد است تقسیم سرمایه به بخشهای کوچکتر و ورود تدریجی به بازار در قیمتهای مختلف، ریسک سرمایهگذاری را به حداقل میرساند.
## طلای کم اجرت، گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری
به گفتهی این کارشناس، انتخاب نوع طلا برای خرید به هدف سرمایهگذار بستگی دارد. طلا میتواند به قصد سرمایهگذاری یا استفاده زینتی خریداری شود. در این بین، طلای کم اجرت به دلیل هزینه ساخت پایینتر، گزینهای مناسبتر برای سرمایهگذاری محسوب میشود.