## ناکارآمدی نظام، عامل اصلی حوادث شغلی
به نقل از خبرگزاری مهر، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، پیرامون اصلاح آییننامه مشاغل سخت و زیانآور، با اشاره به حادثه دلخراش معدن طبس، تاکید کرد که جان باختن کارگران، نتیجه مستقیم ناکارآمدی سیستماتیک است و تنها با تدوین آییننامه جدید قابل حل نیست.
وی با انتقاد از عدم اجرای صحیح آییننامهها، به طور خاص به آییننامه معادن اشاره کرد و گفت: “با وجود اینکه این آییننامه به خوبی تدوین شده بود، اما در عمل امکان اجرای آن وجود ندارد.”
وزیر کار، عوامل مختلفی را در عدم اجرای این آییننامه موثر دانست. از جمله کمبود دانش فنی، فقدان آزمایشگاههای مرجع، و مهمتر از همه، عدم استاندارد لازم تجهیزات و ماشینآلات معدنی کشور.
وی افزود: “از سال ۹۶ و پس از حادثه معدن یورت، چهار وزیر تعاون، خواستار تدوین استانداردهای لازم در این زمینه شدهاند. اما به دلیل محدودیتهای علمی و فنی و همچنین ضعف اقتصادی در حوزه معدن، شرکتهای داخلی توانایی تامین این استانداردها را ندارند.”
وزیر کار، مشکلات اقتصادی در حوزه معدن را عامل اصلی این ناکارآمدی دانست و اظهار داشت: “در جلسات اخیر، راهکارهایی برای خروج از این بنبست مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.”
وی با تاکید بر بار مالی سنگین بازنشستگی پیش از موعد کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور، تصریح کرد: ” سخت و زیانآور بودن یک شغل، هم برای کارگر و هم برای کارفرما مضر است و هزینههای سنگینی را به سازمان تأمین اجتماعی و دولت تحمیل میکند.”
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وجود ۸۵۰ هزار بازنشسته از محل مشاغل سخت و زیانآور، خاطر نشان کرد که این تعداد رو به افزایش است. وی گفت: “اراده وزارت کار بر این است که تعداد کارگرانی که در شرایط سخت و زیانآور کار میکنند کاهش یابد. اما برای حل اساسی این مشکل، باید طرح طبقهبندی مشاغل مورد بازنگری قرار گیرد و دستمزد این دسته از کارگران نیز متناسب با شرایط کاری آنها تعیین شود.”