## نیروی پرستاری: کمبودی، چالش ها و راهکارها
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تلاش است تا با جذب نیروی جدید و افزایش ظرفیت آموزش پرستاری، کمبود نیروی پرستاری در کشور را جبران کند. این موضوع به ویژه در استان های محروم و کم برخوردار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در سفر به بوشهر، با بیان اینکه نسبت پرستار به جمعیت و تخت بیمارستانی در کشور از استانداردهای جهانی پایینتر است، از برنامه های وزارت بهداشت برای بهبود این وضعیت خبر داد.
وی اعلام کرد: سازمان امور استخدامی، مجوز استخدام بیش از ۲۵ هزار نفر نیرو برای وزارت بهداشت صادر کرده است که ۱۱ هزار نفر آن به طور اختصاصی به گروه پرستاری تعلق می گیرد.
عبادی همچنین به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری از هشت هزار نفر به ۱۲ هزار نفر در سال های اخیر اشاره کرد و این را اقدامی مهم در راستای افزایش نیروی متخصص پرستاری دانست.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به کمبود نیروی پرستاری در کشور گفت: حدود ۷۰ هزار تا ۱۰۰ هزار پرستار و کارشناس در حوزه پرستاری نیاز داریم که متاسفانه با وجود تلاش های وزارت بهداشت، به دلیل کمبود منابع مالی و مشکلات قانونی، جذب این نیرو با چالش رو به رو است.
عبادی در خصوص پرداخت مطالبات پرسنل حوزه سلامت، با تاکید بر تخصیص بودجه از سوی دولت، اطمینان داد که پرداخت مطالبات پرستاران در اولویت وزارت بهداشت قرار دارد و در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۳ برای پرسنل مناطق محروم، در حوزه تعرفه پرستاری، بخشی به عنوان تعرفه ترجیحی تصویب شده است، گفت: تعرفه ترجیحی ضریب ۱.۵ تا ۲ برابر تعرفه عادی است و این موضوع تا حدودی می تواند محرومیتی را که به صورت مزمن در مناطق مرزی وجود دارد، از جمله استان بوشهر اصلاح کند و درآمدها را افزایش دهد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت بر اهمیت توسعه آموزش پرستاری در استان بوشهر تاکید کرد و گفت: با پیگیری های اخیر و جلساتی که در رابطه با کمبود پرستاری با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شده است، با توسعه آموزش پرستاری، هر میزان که دانشگاه درخواست دهد، وزارت بهداشت موافقت خواهد کرد، مشروط بر آنکه بومی گزینی اتفاق بیفتد.
عبادی در پایان گفت: در قانون ۳۵ درصد ظرفیت به نیروهای بومی اختصاص دارد، به روایتی با نمره پایین تر نیز می توانند در شهر خود تحصیل کنند و در نهایت استخدام شوند.