## چالش سامانه جامع تجارت و طلافروشان: داستانی از مقاومت و تعویق
حدود یک سال و نیم پیش، قانونی مبنی بر الزام ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت تصویب شد. این قانون که با حواشی و اعتراضات گستردهای از سوی طلافروشان مواجه شد، تا اردیبهشت ماه به تعویق افتاد.
با وجود تعویق چند ماهه، مشکلات پابرجا ماندند. اصلیترین چالش، بحث ثبت موجودی طلافروشان در سامانه بود که از دی ماه سال گذشته، به محل اختلاف بین فعالان این صنف و دولت تبدیل شده است.
در پی اعتراضات گسترده و تعطیلی چند هفتهای بازار، مذاکراتی بین اتحادیه طلا و جواهر و وزارت صمت صورت گرفت. نتیجه این مذاکرات، صدور بخشنامهای در ۱۸ اردیبهشت ماه بود که طی آن، الزام به ثبت موجودی اولیه (سرمایه غیر در گردش) طلافروشان در سامانه جامع تجارت حذف شد.
با وجود این اصلاحیه، طلافروشان همچنان نسبت به پیوستن به سامانه جامع تجارت مقاومت نشان میدهند. با گذشت حدود پنج ماه از صدور بخشنامه، تعداد بسیار کمی از فعالان این صنف، اطلاعات معاملات خود را در سامانه ثبت کردهاند.
اتحادیه طلا و جواهر، رکود بازار و عدم اعتمادسازی بین دولت و فعالان این صنف را از دلایل اصلی عدم استقبال طلافروشان از سامانه جامع تجارت عنوان میکند.
با نزدیک شدن به پایان مهلت شش ماهه (۲۸ آبان ماه)، نگرانیها درباره تبعات عدم اجرای این قانون افزایش یافته است. مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران، طی نامهای به روسای اتاقهای اصناف سراسر کشور، بر لزوم اطلاعرسانی به اتحادیههای صنف طلا، جواهر و نقره درباره پایان مهلت ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت تاکید کرده است.
پایگاه خبری آریا نوین