جواد آرینمنش، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم، در گفتوگویی با ایسنا بر نقش گفتوگوی ملی در تقویت انسجام ملی تأکید کرد و گفت: ایجاد همگرایی میان گروههای سیاسی و مذهبی متنوع، به ویژه در شرایط بحرانی مانند تنشهای داخلی و منطقهای، ضرورتی انکارناپذیر برای عبور از بحرانها و کاهش آسیبهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
وی در ادامه افزود: دستیابی به وحدت ملی نیازمند سازوکارهایی چون افزایش مشارکتهای اجتماعی، فراهمسازی فرصتهای برابر، توسعه عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار آسیبپذیر است؛ چراکه این عوامل میتوانند به کاهش نابرابریها و تقویت روح جمعی بین مردم منجر شوند.
نهادهای مدنی و رسانهها؛ ستونهای همبستگی اجتماعی
آرینمنش با اشاره به اهمیت نقش نهادهای مدنی و مشارکت آنها در فرآیندهای تصمیمگیری، خاطرنشان کرد: حضور فعال سازمانهای مردمنهاد در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نهتنها موجب افزایش شفافیت و اعتماد عمومی میشود، بلکه ستون همبستگی ملی را استحکام میبخشد.
وی همچنین نقش رسانهها و شبکههای اجتماعی را در شکلگیری انسجام اجتماعی بیبدیل دانست و بر ضرورت توسعه زیرساختهای ارتباطی و آزادی گردش اطلاعات تأکید کرد؛ عاملی که میتواند موجب نزدیکی افکار عمومی و عبور از اختلافات فرهنگی شود.
گفتوگو و میانجیگری؛ راهکارهایی برای مدیریت اختلافات سیاسی و اجتماعی
این نماینده پیشین مجلس بر استفاده از راهکارهای مسالمتآمیز برای مدیریت تضادها و اختلاف نظرها تأکید کرد و گفت: بهرهگیری از گفتوگوهای بینجریانی و ایفای نقش نهادهای مرجع در میانجیگری بین گروههای سیاسی و اجتماعی، راهی مؤثر برای کاهش تنشها و زدودن فضای تخاصم خواهد بود.
وی همچنین از تقویت بنیان خانواده، رفع موانع اشتغال و ازدواج جوانان، حذف سیاستهای تبعیضآمیز و مقابله با بیعدالتیهای اقتصادی و فرهنگی بهعنوان دیگر عوامل مؤثر در شکلگیری انسجام ملی یاد کرد.

گفتوگوی ملی؛ ابزار راهبردی برای کاهش بحرانها و جلب اعتماد عمومی
آرینمنش در پایان گفت: توسعه گفتوگوی ملی میان جریانهای فکری و سیاسی، میتواند زمینهساز تفاهم، نزدیکسازی سلایق و افزایش اعتماد عمومی باشد. با گسترش این مسیر راهبردی، میتوان بر بسیاری از بحرانهای موجود غلبه کرد و زمینه را برای تحقق عدالت اجتماعی و کاهش فساد فراهم آورد. انسجام ملی، حاصل مشارکت فراگیر همه اقشار جامعه در یک گفتوگوی سازنده و هدفمند است.