سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان برای دومین سال پیاپی، عملکرد درخشانی در زمینه ایجاد فرصتهای شغلی به ثبت رساند و توانست تعهد خود در این حوزه را با تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی، به نحو شایستهای به انجام برساند.
محمدحسن یادگارزایی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی این سازمان، با اعلام این خبر مسرتبخش، در گفتوگو با رسانهها اظهار داشت: «در سال جاری، با تلاش و همت فعالان بخش کشاورزی استان و برنامهریزیهای صورت گرفته، موفق به ایجاد ۴۰۴۲ فرصت شغلی جدید در این حوزه شدهایم که این میزان، نشاندهنده تحقق ۱۰۱ درصدی تعهد اشتغالزایی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان است.»
وی با تاکید بر روند رو به رشد اشتغالزایی در این سازمان افزود: «این موفقیت، برای دومین سال متوالی است که به دست میآید. در سال گذشته نیز، عملکرد سازمان در زمینه ایجاد فرصتهای شغلی، فراتر از تعهدات تعیین شده بود و این امر، نشاندهنده پویایی و ظرفیت بالای بخش کشاورزی استان در ایجاد اشتغال پایدار است.»
یادگارزایی، این دستاورد ارزشمند را مرهون همکاری موثر مدیریتهای شهرستانی، بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای متنوع بخشهای مختلف کشاورزی و همچنین جذب موفق تسهیلات و اعتبارات تخصیص یافته دانست. وی خاطرنشان کرد: «با توجه به پتانسیلهای غنی و بکر استان سیستان و بلوچستان در حوزه کشاورزی، برنامهریزی برای ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی همه جانبه با جدیت در دستور کار این سازمان قرار دارد و تلاش میکنیم تا از تمامی ظرفیتهای موجود در این راستا بهره ببریم.»
این مقام مسئول، سهم بخشهای مختلف کشاورزی در این موفقیت را تشریح کرد و گفت: «بخشهای مهمی نظیر دام و طیور، زراعت، باغبانی و آب و خاک، نقش عمدهای در ایجاد این فرصتهای شغلی داشتهاند. همچنین، مشارکت فعال و سازنده بخش خصوصی و سرمایهگذاران در این حوزهها، عامل کلیدی دیگری در تحقق این دستاورد مهم به شمار میرود. سازمان جهاد کشاورزی استان مصمم است با ادامه این روند مثبت و با اتخاذ سیاستهای حمایتی و توسعهای، گامهای موثری در جهت توسعه اقتصادی پایدار منطقه بردارد و رفاه و آبادانی را برای مردم شریف استان به ارمغان آورد.»

نقش کشاورزی در توسعه اشتغال پایدار:
بخش کشاورزی همواره به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد و اشتغال در بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه، مطرح بوده است. استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن اقلیم متنوع و ظرفیتهای بالقوه در زمینههای مختلف کشاورزی، از جمله تولید محصولات گرمسیری و نیمهگرمسیری، دامداری، شیلات و صنایع تبدیلی، میتواند نقش محوری در ایجاد اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری در منطقه ایفا کند.
توسعه زیرساختهای کشاورزی، ارائه آموزشهای تخصصی به کشاورزان و بهرهبرداران، حمایت از صنایع تبدیلی و بستهبندی محصولات کشاورزی، ایجاد زنجیرههای ارزش افزوده در بخش کشاورزی و تسهیل دسترسی به بازارهای داخلی و خارجی، از جمله راهکارهایی است که میتواند به شکوفایی هرچه بیشتر این بخش و افزایش سهم آن در اشتغالزایی و توسعه اقتصادی استان کمک کند.
عملکرد موفق سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در زمینه اشتغالزایی، نشاندهنده توجه ویژه این سازمان به این امر مهم و برنامهریزیهای کارآمد در این راستا است. تداوم این روند و حمایتهای همهجانبه از بخش کشاورزی، میتواند زمینه را برای توسعه پایدار و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر در این استان فراهم آورد و گامی مهم در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه باشد. این موفقیت، همچنین میتواند الگویی الهامبخش برای سایر استانهای کشور با پتانسیلهای مشابه باشد.