“`html
وزارت بهداشت، در اقدامی پیشگیرانه، نخستین کارگاه آموزشی سراسری خود را با حضور سی دانشگاه علوم پزشکی کشور، برای مقابله با پشه آئدس و بیماریهای منتقله از آن برگزار کرد. این کارگاه دو روزه که با مشارکت مرکز سلامت محیط و کار و اداره کل مدیریت بیماریهای واگیر برگزار شد، بر روی نظارت و کنترل گسترش این پشه تمرکز داشت.
فرشید رضایی، مسئول دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ضمن اشاره به حضور فعالانهی سی دانشگاه علوم پزشکی در این کارگاه، از جمله مدیران آموزش سلامت، مدیران سلامت محیط و کار و مدیران مبارزه با بیماریها، هدف از این اقدام را هماهنگی برنامهها برای آمادگی در برابر هر گونه گسترش احتمالی بیماری دانست. وی افزود: این کارگاه فرصتی برای تبادل نظر پیرامون روشهای نوین بهبود محیط زیست و سیستمهای مراقبتی انسانی و حشره شناسی، و همچنین چگونگی مشارکت و همراهی جامعه در این برنامهی ملی است.
گزارشها حاکی از مشاهده پشه آئدس در برخی از شهرهای شمالی و جنوبی کشور از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندرعباس و بوشهر است. اگرچه در اکثر این مناطق، ابتلا به بیماری گزارش نشده است، اما در چابهار و بندرلنگه موارد محدودی از بیماری مشاهده شده است. دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز با وجود عدم مشاهده پشه، در آماده باش کامل به سر میبرد.
به دلیل نیاز به همکاری بخشهای مختلف دولتی و مردمی در کنترل این پشه، دستورالعملی از سوی پدافند غیرعامل کشور به سازمانهای مرتبط ابلاغ شده تا هماهنگی لازم با وزارت بهداشت صورت پذیرد. شهرداریها، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور نیز در این امر نقش حیاتی دارند.
رضایی بر نقش مهم آحاد مردم در پیشگیری از گسترش این پشه تأکید کرد و افزود که پشه آئدس تنها در فضاهای عمومی تکثیر نمیشود و در منازل، گلدانها و هر محیطی که رطوبت مناسب داشته باشد، میتواند رشد کند. وی همچنین اشاره کرد که ایران با توجه به اقدامات بهداشتی مؤثر خود، جزو آخرین کشورهایی است که با این پشه مواجه شده است.
مقابله با پشه آئدس نیازمند اقدامات جامع و همکاری همه جانبهی سازمانها و مردم است. با همکاری و هماهنگی مناسب میتوان از شیوع گستردهی بیماریهای منتقله از این پشه جلوگیری کرد.
“`