## کارگران چند شغله، معیشت سخت و فرمول دستمزد
در سال های اخیر، نوسانات اقتصادی، تورم و افزایش قیمت ها، زندگی کارگران را تحت تاثیر قرار داده است. به طوری که بسیاری از آنها برای تامین هزینه های زندگی، مجبور به **چند شغله بودن** شده اند. این وضعیت نشان دهنده نیاز به **بازنگری جدی در فرمول دستمزد** و توجه بیشتر به **معیشت کارگران** است.
کارگران در **صف مقدم اقتصاد کشور** قرار دارند و نقش **اساسی** در **چرخش چرخ های اقتصاد** ایفا می کنند. با این حال، **تصمیمات اقتصادی** اغلب **به ضرر آنها** تمام می شود و **حقوق و دستمزد** آنها **با تورم واقعی تناسبی ندارد**.
**ساختار اقتصادی** و **سیاست های اقتصادی** به همراه **نبود اتحادیه های کارگری قوی** در **مشکلات معیشتی** کارگران **نقش بسزایی** دارند.
**گرانی روزافزون مواد غذایی** نیز **بر زندگی کارگران** **فشار مضاعف** وارد می کند. از **ساده ترین غذاها** مانند **تخم مرغ و نان** تا **میوه و سبزیجات** ، همه **قربانی تورم** شده اند.
**حمید حاجی اسماعیلی** ، **فعال کارگری** ، **چندشغله بودن** را **به دو دلیل اقتصادی و فرهنگی** تبیین می کند. به گفته **حاجی اسماعیلی** ، **مشکلات اقتصادی** و **ضعف قوانین** در **ترویج این فرهنگ** **نقش مهمی** دارند. **الگوهای مدیریتی** و **ساختار اداری** نیز **در این روند تاثیرگذار** هستند.
**چندشغله بودن** **پیامدهای منفی** مانند **افزایش نرخ بیکاری** و **کاهش بهره وری نیروی کار** را به همراه دارد. در **کشورهای توسعه یافته** ، **درآمد بالا** و **حمایت از بازار آزاد** ، **نیازی به چند شغله بودن** ایجاد نمی کند.
**به طور کلی** ، **شرایط اقتصادی کنونی** و **نبود عدالت در توزیع درآمد** ، **کارگران را در شرایط دشواری** قرار داده است. **بازنگری در فرمول دستمزد** و **توجه به مشکلات معیشتی** ، **از جمله ** **اقدامات ضروری** برای **رفع مشکلات کارگران** است.