## نوسان نرخ ارز در هفته چهارم شهریور
در هفته چهارم شهریور، نرخ دلار با افت جزئی مواجه شد. هرچند این کاهش به طور چشمگیر نبود، اما توانست دلار را از محدوده مقاومتی بالای کانال ۹ در کریدور پنجم خارج کند. دلار روز شنبه در نیمه پایینی این کانال معامله شد.
در هفته های گذشته، سیاست گذاران با ارائه برخی سیگنال های مثبت سیاسی در خصوص گسترش روابط با سایر کشورها توانستند نرخ دلار را از کریدور ششم پایین بیاورند.
### پیش بینی نرخ دلار
کارشناسان اقتصادی معتقدند نوسانات فعلی نرخ ارز طبیعی بوده و روند ثابتی ندارد. به عقیده آنها، کاهش بیش از حد قیمت دلار نیز میتواند برای اقتصاد کشور مضر باشد.
بیانیه مشترک آمریکا و تروئیکای اروپا در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر ضرورت اجرای کامل تعهدات پادمانی ایران، تاثیری بر بازار ارز نداشت.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تحولات سیاسی و شوکهای سیاسی تاثیر چندانی بر نرخ دلار ندارد و معیار اصلی برای تعیین قیمت، روند بازار ارز است. آنها معتقدند نهایتاً دو تا سه هزار تومان کاهش در نرخ دلار محتمل است که تاثیر چشمگیری بر اقتصاد نخواهد داشت.
تحلیلگران بازار ارز عوامل موثر بر ثبات نرخ دلار را کاهش حجم نقدینگی، رشد تولید ناخالص ملی و برقراری روابط اقتصادی مناسب با سایر کشورها میدانند.
به نظر میرسد تا زمان مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، نرخ ارز در محدوده فعلی نوسان خواهد داشت و روند اخبار تاثیر چشمگیری بر بازار نخواهد داشت.
### نرخ یورو و پوند افزایش یافت
در روز شنبه، نرخ درهم با کاهش ۷۰ تومانی به ۱۶ هزار و ۳۳۰ تومان رسید. تتر نیز با افت ۲۰۰ تومانی به ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
نرخ پوند انگلیس به ۷۸ هزار و ۲۱۰ تومان رسید که نشان دهنده رشد ۲۰۰ تومانی است. نرخ یورو نیز به ۶۶ هزار و ۶۰ تومان رسید و ۱۵۰ تومان افزایش یافت.
روز شنبه، نرخ دلار ۴۹ هزار و ۳۸۴ تومان و نرخ حواله دلار ۴۵ هزار و ۸۵۳ تومان بود و تغییری در این نرخ ها مشاهده نشد.