## نیروی پدافند هوایی: از غافلگیری تا معجزه دفاع
امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مراسم افتتاحیه دهمین دوره نظری شورای معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی، به بررسی نقش این نیرو در دوران دفاع مقدس و ضرورت تغییر استراتژی در جنگهای مدرن پرداخت.
وی با اشاره به چالشهای مربوط به نیروهای واکنش سریع در جهان، اظهار داشت که رسیدن به ماموریت اصلی در مدت زمان کوتاه و در یک عملیات گسترده، غیرممکن است.
صباحی فرد با تأکید بر لزوم تغییر استراتژی برای دستیابی به اصل غافلگیری و شکست دشمن، به تغییر مراحل عملیاتی جنگ از پایگاه هوایی در سالهای دفاع مقدس اشاره کرد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی، عملیات فتح المبین را نقطه عطفی در تاریخ این نیرو دانست. او تصریح کرد که با وجود تحریمهای شدید و کمبود تجهیزات، نیروی پدافند هوایی با اتخاذ تدابیر تاکتیکی و راهبردی موفقیتهای چشمگیری در برابر نیروهای دشمن کسب کرد.
صباحی فرد، عملیات والفجر 8 را نقطه عطفی در تاریخ تعامل و وحدت فرماندهی بین نیروهای مسلح کشور عنوان کرد. او با اشاره به تحول عظیم در نحوه و روش های جمع آوری اطلاعات و شناسایی مواضع دشمن در این عملیات، اهمیت نقش نیروی دفاع هوایی را در جلوگیری از عکسبرداری هوایی و استفاده از سامانه های راداری دشمن، مجددا تأکید کرد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی، با یادآوری توصیف فرمانده معظم کل قوا از عملیات هشتم والفجر به عنوان پدافند معجزه آسا، به ساقط شدن بیش از 80 هواپیما با استفاده از تجهیزات کم و با ابتکار نیروی پدافند هوایی، در طول هشت سال جنگ، اشاره کرد.
صباحی فرد، با تأکید بر تغییر دکترین پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس، به اتخاذ تاکتیکها و راهبردهای جدید در یگان های پدافند هوایی برای استقرار در خط مقدم و حفاظت از منابع کشور اشاره کرد. او با اشاره به روحیه شهادت، فداکاری، ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان و صبر خانواده های آنان، رسیدن به جایگاه امروز نیروی پدافند هوایی را به این موارد منوط دانست.
فرمانده نیروی پدافند هوایی، تخصص و تعهد کارکنان پدافند هوایی را دلیل موفقیت این نیرو در انجام وظایف محوله دانست و به مأموریتهای ویژه و پاسخ سریع و به موقع این نیرو اشاره کرد.