در بازار گوشت قرمز، تولید داخلی به تنهایی برای پاسخگویی به نیاز مصرفکنندگان کافی نیست و نیاز به واردات وجود دارد.
طبق آمار ارائه شده توسط رئیس شورای تامین کنندگان دام، سالانه 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید میشود که پس از کسر استخوان، حدود 600 تا 700 هزار تن گوشت خالص به دست میآید.
با توجه به نیاز بازار به حدود یک میلیون تن گوشت، واردات 250 هزار تن گوشت قرمز سالانه ضروری است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام همچنین به اهمیت کنترل واردات برای جلوگیری از نوسانات قیمت اشاره کرد و تأکید کرد که عدم واردات یا کاهش آن میتواند به جهش قیمت در بازار منجر شود.
او در خصوص قیمت گوشت تنظیم بازار توضیح داد که قیمت هر کیلو گوشت منجمد حدود 300 هزار تومان و گوشت گرم بین 370 تا 380 هزار تومان است.
به گفته او، در فصل پاییز و زمستان که تقاضا برای گوشت افزایش مییابد، واردات برای تنظیم بازار و تامین گوشت داخلی ضروری است.
وی همچنین بر اهمیت صادرات بخشی از دام برای افزایش تولید و بهبود وضعیت داممولد اشاره کرد.
رئیس شورای تامین کنندگان دام با اشاره به اینکه 47 تا 48 میلیون راس دام مولد در کشور وجود دارد، تأکید کرد که جمعیت دامی متناسب با نیاز بازار است.
وی با بیان اینکه 60 تا 65 درصد گوشت مربوط به گوساله است، گفت: سالانه 900 هزار تن گوشت مورد نیاز بازار داخل است که 650 تا 700 هزار تن کل تولید گوشت خالص است و مابقی از طریق واردات باید تامین شود.
او حجم ذخایر گوشت های منجمد را 17 تا 18 هزار تن اعلام کرد و گفت: واردات بخشی از دام میتواند برای تولید مثمر ثمر باشد.