## خرید و فروش آنلاین طلا: خطری در کمین خریداران
با فراگیر شدن اینترنت و شبکههای اجتماعی، کسب و کارها به فضای آنلاین روی آوردهاند. این فضا به بستری برای ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید و همچنین گسترش فعالیتهای مجازی برای کسب و کارهای قدیمیتر تبدیل شده است. اما این رونق معاملات آنلاین، چالشهای جدیدی را نیز به همراه داشته است. یکی از این چالشها، فعالیت برخی کسب و کارها در فضای مجازی بدون داشتن مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح است.
فروش آنلاین طلا یکی از مصادیق بارز این موضوع است. در سالهای اخیر، شاهد گسترش فروش طلا در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و سایتهای خرید و فروش آنلاین مانند دیوار، دیجیکالا و اسنپ بودهایم. این در حالی است که بسیاری از این فروشندگان، فاقد مجوزهای لازم از اتحادیه طلا و جواهر و وزارت صمت هستند و اقدام به فروش بدون فاکتور و سند معتبر میکنند.
رقابت بین سایتهای آنلاین برای کسب سهم بیشتر از بازار و جذب مشتری منجر به ارائه شرایط ویژهای مانند فروش اقساطی شده است. اما این رقابت نباید به بهای نادیده گرفتن حقوق مصرف کنندگان تمام شود.
اتحادیه طلا و جواهر و فعالان این صنف بارها نسبت به خطرات معاملات آنلاین طلا و جواهر هشدار دادهاند. گزارشهای متعددی از کلاهبرداری، فروش طلای بدل به جای طلای اصل، فروش سکههای غیربانکی و تقلبی، کم فروشی و گران فروشی در فضای مجازی ثبت شده است.
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، ضمن تاکید بر عدم تایید اینگونه معاملات، اعلام کرده است که مراجعات و شکایات بسیاری از سوی افرادی که از طریق سایتها و پیجهای اینستاگرامی متضرر شدهاند، به اتحادیه واصل شده است.
وی با اشاره به فروش سکههای پارسیان در سایت دیجیکالا، به مواردی از کمبود وزن، فروش با اجرت نامتعارف و عدم پاسخگویی در برابر مشکلات مطرح شده اشاره کرده و خواستار ورود پلیس امنیتی و مراجع قانونی به این موضوع شده است.
رئیس اتحادیه طلا تاکید کرده است که معاملات طلا و سکه باید با مجوز رسمی و از طریق واحدهای معتبر صنفی انجام شود. وی همچنین به مردم توصیه کرده است که از خرید طلا و سکه از فضای مجازی خودداری کنند و در صورت مراجعه به واحدهای صنفی، حتما فاکتور رسمی با مهر و هولوگرام واحد را دریافت کنند.