رئیس اتحادیه مشاوران املاک میگوید: اجاره بها در تهران بین ۱۵ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. در برخی مناطق این افزایش حتی به ۵۰ درصد هم رسیده است، اما به طور متوسط میتوان گفت بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش را شاهد بودهایم. خوشبختانه فصل اجاره به پایان رسیده و همه خانوادهها، بهویژه خانوادههای دارای دانشآموز، تا پایان تابستان سکونت خود را تثبیت کردهاند. این موضوع باعث کاهش نگرانیها شده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک میگوید: در سال جاری، بازار اجاره نسبت به سالهای گذشته آرامتر بوده است و اجاره بها در تهران بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. اما در بخش خرید و فروش، طی شش سال گذشته ارتباط اقشار کمدرآمد با بازار مسکن بهطور کامل قطع شده است.
وی در ادامه بیان میکند: فصل اجاره امسال با آرامش بیشتری نسبت به سال گذشته سپری شده است و مردم به نوعی بازار را به تعادل رساندهاند. هیاهوهای گذشته در بازار اجاره امسال دیده نشده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک میگوید: به طور میانگین میتوان گفت اجاره بها در تهران بین ۱۵ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. در بعضی مناطق عدد ۵۰ درصد را هم شاهد بودیم، اما رقم متوسط بین ۱۵ تا ۳۰ درصد بود. در حال حاضر فصل اجاره تمام شده و کسانی که فرزند دانشآموز دارند، تا پایان تابستان سکونت خود را تثبیت کردهاند. در نتیجه نگرانیهای کاهش یافته است.
در مورد خرید و فروش مسکن، بازار راکد است. هرچند میانگین قیمت در تهران مقداری افزایش یافته است، اما به دلیل قیمت بالای مسکن، این بازار نتوانسته است مشتریان خود را پیدا کند.
وی تأکید میکند: فقط اقشار بالای جامعه هستند که واحدهای خود را تغییر میدهند و تعداد اندک معاملات این روزها از نوع تبدیل به احسن است. اما ارتباط اقشار کمدرآمد از حدود شش سال قبل با بازار مسکن قطع شده است. وامهایی که در حال حاضر ارائه میشوند، کفایت خرید مسکن را ندارند. امیدواریم در سالهای آینده این شرایط تغییر کند.
وی یکی از دلایل اصلی مهاجرت به خارج از کشور را مساله مسکن میداند و میگوید: موضوع مهاجرت از سالها پیش شروع شده است و بحث امروز نیست. برخی جوانها که نمیتوانند مسکن را به عنوان نیاز اولیه زندگی خود تهیه کنند، به فکر مهاجرت میافتند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران میگوید: از سوی دیگر، با توجه به رشد سنگین قیمت مسکن، کسانی که در مناطق گرانقیمت زندگی میکردند، به سمت مناطق ارزانتر رفتهاند. خانوادههایی که در مناطق میانی و پایینقیمت ساکن بودند، به شهرهای اطراف مثل پردیس، بومهن، شهریار، گرمدره، ورودآورد، پاکدشت و سایر شهرها نقل مکان کردهاند. این موضوع باعث افزایش قیمت مسکن در این مناطق شده است. با توجه به درآمدهای آنها و هزینههایی که با آن روبرو هستند، درآمدها کفاف زندگی آنها را نمیدهد. امیدواریم دولت با برنامههایی مانند مسکن ملی، صنعتیسازی، مسکن استیجاری، پرداخت تسهیلات بلندمدت و سایر برنامهها، اوضاع بازار مسکن را بهبود بخشد.