## خوراکیهایی برای مهار التهاب در بدن
التهاب، واکنش طبیعی بدن در برابر آسیب یا عفونت است. با این حال، التهاب مزمن میتواند به مرور زمان به سلولها و بافتهای بدن آسیب برساند.
مهسا مؤذن، متخصص تغذیه، با اشاره به نقش رژیم غذایی در کنترل التهاب، مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان را در کاهش التهاب و ارتقا سلامت عمومی مؤثر میداند.
به گفته او، آنتی اکسیدانها با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، مولکولهای فعال و عامل آسیب به سلولها، به کاهش التهاب کمک میکنند.
مؤذن به برخی از مواد غذایی مفید در کنترل التهاب اشاره میکند:
**سبزیجات**: کلم بروکلی، انواع فلفل دلمهای، کلم پیچ، گل کلم و پیاز
**میوهها**: میوههای تیرهرنگ مانند بلوبری، انار، انگور بنفش، گیلاس، انواع مرکبات، گوجه فرنگی، توتها، آووکادو و زیتون.
**چربیهای سالم**: روغن زیتون، روغن آووکادو، ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و آنچوی.
**آجیل و مغزها**: بادام و سایر مغزها.
**نوشیدنیها**: چای سیاه و چای سبز.
**ادویهجات و گیاهان**: زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریم گلی، شوید، برگ بو و ریحان.
این متخصص تغذیه بر حفظ تعادل در مصرف پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی و همچنین دریافت مناسب ریزمغذیها، فیبر و آب تاکید میکند.
وی مصرف زیاد شکر، شربت ذرت با فروکتوز بالا، کربوهیدراتهای تصفیهشده، چربیهای هیدروژنه و ترانس را در تشدید التهاب مؤثر میداند.
به گفته وی، محدود کردن مصرف نوشیدنیهای شیرین، نان و ماکارونی سفید، دسرها، گوشت قرمز و فرآوریشده، تنقلات فرآوریشده و برخی روغنها مانند روغن آفتابگردان، سویا و ذرت در کنترل التهاب ضروری است.