منتظر ارتقای کیفیت اینترنت باشید
امروزه ارتقای کیفیت اینترنت به یکی از مطالبات اصلی کاربران تبدیل شده است. وزیر ارتباطات نیز اخیرا اعلام کرده است که این موضوع را به صورت جدی در وزارتخانه دنبال میکنند و امیدوارند در آینده نزدیک خبرهای خوبی در زمینه ارتقای کیفیت ارتباطات و دسترسی به اینترنت به مردم ارائه دهند.
اینترنت به عنوان یکی از بزرگترین منابع توسعهدهنده کشورهای جهان، نقش بسزایی در زمینههای مختلف از تجارت تا آموزش ایفا میکند. اهمیت زیرساخت اینترنتی قوی و اتصال سریع در عصر حاضر غیرقابل انکار است.
کارشناسان معتقدند ارتباطات در دنیای امروز به یکی از حقوق اساسی انسانها و جزو حقوق عمومی مردم تبدیل شده است. این حق دیگر امتیاز نیست و باید عدالت در این حوزه برقرار شود.
اختلال و کندی در دسترسی به اینترنت موضوعی است که هر چند وقت یک بار تجربه استفاده و رضایت کاربران را تحت تاثیر قرار میدهد. در سالهای گذشته اقدامات متعددی برای بهبود کیفیت شبکه و زیرساخت مانند توسعه پروژه فیبرنوری و تشکیل کارگروههای تخصصی انجام شده است. با این حال، همچنان نیاز به تدابیر بیشتر از سوی نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات برای پاسخگویی به انتظارات کاربران وجود دارد.
بهبود کیفیت شبکه، که در دولتهای گذشته نیز به عنوان اولویت مطرح بوده است، اکنون به یکی از برنامههای اصلی وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم تبدیل شده است. سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه نخستین نشست خبری رئیس جمهور در خصوص شبکه اینترنت، اظهار داشت: بحث شبکه از دو جنبه قابل بررسی است. یک جنبه آن بحث کیفیت خدمات ارتباطات است که به طور مستقیم در حوزه وظایف وزارت ارتباطات قرار میگیرد. ما به طور جدی این موضوع را دنبال میکنیم و امیدواریم در آینده نزدیک خبرهای خوبی در زمینه ارتقای کیفیت ارتباطات و دسترسیها به مردم ارائه دهیم. مردم به طور مستقیم این تغییرات را در زندگی خود احساس خواهند کرد.
وی افزود: یکی از مطالبهگران جدی در این زمینه، فرزندانمان هستند که به طور مستقیم از شبکه استفاده میکنند و مدام خواستار بهبود آن هستند. ما خود را ملزم به پیگیری این موضوع میدانیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد که در حال حاضر تیمی ویژه در حوزه آسیبشناسی چالشهای شبکه و کیفیت ارتباطات در وزارتخانه مشغول به کار است. هاشمی همچنین تاکید کرد که در حوزه سیاستگذاری، وزارت ارتباطات مستقیما دخالت نمیکند، اما سازوکارهایی را برای کنشگری فعال و ارائه مدلها و شیوههای جدید به لایه سیاستگذاری در نظر گرفته است.
این موضوع قبلا نیز در روزهای آغازین فعالیت دولت، با تاکید بر تقویت کیفیت شبکه، به عنوان یکی از اولویتها و برنامههای اصلی وزیر و همکارانش در وزارت ارتباطات اعلام شده بود.