“`html
22:08 – 18 سپتامبر 1403
رئیس سازمان خصوصیسازی در برنامه “صف اول” شبکه خبر اعلام کرد که این سازمان در بودجه سال 1403، حدود 60 هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری سهام شرکتهای هواپیمایی در لیست واگذاری، باید وصول کند. وی اظهار داشت که تاکنون در شش ماهه اول سال، نزدیک به 14 هزار میلیارد تومان از این هدف محقق شده است و انتظار میرود که در شش ماهه دوم نیز سالانه حدود 14 هزار میلیارد تومان از این هدف حاصل شود.
در مورد فاصله با هدف مورد نظر، رئیس سازمان خصوصیسازی دلیل آن را به تعویق افتادن تحویل در سال مالی و زمانبر بودن تکمیل مقدمات عنوان کرد. وی ابراز امیدواری کرد که در سال مالی جاری، تعهدات به طور کامل انجام شود. وی همچنین اشاره کرد که گاهی منابع بودجهای بیش از امکان ساماندهی خصوصیسازی است و انتظار دارد که 70 درصد از اهداف در حوزه تحویل تحقق یابد.
رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین به واگذاری 40 هزار میلیارد تومان داراییهای دولتی از نظر ملکی و تولیدی اشاره کرد که در دستور کار این سازمان قرار دارد. وی همچنین به بدهی حدود 100 هزار میلیارد تومانی به سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد که در آستانه انجام اقدامات اولیه قرار دارد. در مجموع، این سازمان حدود 200 هزار میلیارد تومان تعهد دارد.
در مورد عملیات تحویل، رئیس سازمان خصوصیسازی به وجود چالشهایی در اقتصاد تورمی و فلج کننده کشور اشاره کرد و گفت که موضوع تحویل همیشه متلاطم است. وی همچنین به تأثیر تحریمها بر فضای تولید و غیرقابل پیشبینی بودن فعالیتهای اقتصادی اشاره کرد. وی گفت که با وجود حمایتهای کلان اقتصادی از کشور، ریسکهایی متوجه بخش خصوصی شده و بخش خصوصی در فعالیتهای خود کند میشود.
وی در مورد طرح تبدیل امسال گفت که سهام 67 شرکت در این طرح تصویب شده است. 57 شرکت در برنامه 2 ساله این سازمان و 23 شرکت در فرآیند 3 ساله قرار دارند که همه آنها کسبوکار خود را آغاز میکنند.
وی مهمترین اقدام را ساماندهی و ساماندهی این شرکتهای عرضه کننده دانست و گفت که رویکرد سیاستی اصل 44، ایجاد فضای رقابتی و شفاف برای شرکتها به ویژه در بازار سرمایه است. به این ترتیب، روند از خصوصیسازی به تعمیم تغییر میکند، زیرا تا 10 درصد از سهام یک شرکت را میتوان در IPO عرضه کرد و مردم میتوانند این سهام را خریداری کنند.
در مورد خصوصیسازی سهام ایران خودرو و سایپا، رئیس سازمان خصوصیسازی گفت که این دو شرکت دولتی نیستند، اما مدیریت آنها دولتی است. دولت در این دو شرکت سهامی جزئی دارد و سازمان خصوصیسازی با جدیت منتظر واگذاری 6 درصد باقیمانده سهام دولت است. وی این موضوع را یکی از وظایف این سازمان و لزوم خصوصی شدن مدیریت این دو شرکت دانست. وی همچنین به وجود موانعی در این زمینه اشاره کرد و گفت که در صورت رفع موانع، میتوان در عرض یک هفته این 6 درصد را واگذار کرد.
“`