خانه » فرزین: رشد اقتصادی بهار ۴.۲ درصد شد

فرزین: رشد اقتصادی بهار ۴.۲ درصد شد

0
فرزین: رشد اقتصادی بهار ۴.۲ درصد شد

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام رشد ۴.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی در فصل بهار، گفت: در سال جاری به هدف تورم در کانال ۳۰ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در کانال ۲۰ درصد خواهیم رسید.

محمدرضا فرزین در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، گزارشی از وضعیت پولی و بانکی کشور ارائه کرد و گفت: در قانون جدید بانک مرکزی، به جای “بانکداری بدون ربا” از “بانکداری اسلامی” استفاده شده است. هدف ما اجرای دقیق این قانون و کاهش تورم، حفظ ارزش پول ملی، و در کنار آن، دستیابی به رشد اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی است.

وی با اشاره به وظایف بانک مرکزی در رشد اقتصادی گفت: از سال گذشته با چالش‌های سیاسی و امنیتی روبرو شدیم. اما با رهبری مناسب در کشور، همکاری مردم و اتحاد ملی، توانستیم شوک‌های اقتصادی را مدیریت کرده و به ثبات نسبی برسیم. در زمینه پولی و ارزی نیز توانستیم شوک‌ها را کنترل کنیم، اما نگرانی‌هایی همچنان باقی است.

فرزین با تاکید بر رشد ۴.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی در فصل بهار، گفت: در بخش کشاورزی شاهد رشد مثبتی هستیم. همچنین، تولید نفت در ۵ ماه گذشته خوب بوده و رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. اما در بخش‌های صنعت، معدن و خدمات، شاهد کاهش رشد بودیم.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در برخی از بخش‌ها مانند صنعت خودرو، گفت: بر اساس آخرین آمار گمرک، صادرات ۵ ماهه ۲۱.۹ میلیارد و واردات ۲۶.۳ میلیارد بوده و رشد ۵.۵ درصدی را نشان می‌دهد. پیش بینی می‌شود نرخ رشد اقتصادی تا پایان سال به ۳.۷ درصد برسد. با توجه به اهداف قانون برنامه، این نرخ رشد قابل قبول نیست.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به وضعیت تولید نفت و کشاورزی، گفت: نگرانی اصلی ما در حوزه رشد اقتصادی، صنعت است. دو چالش اصلی وجود دارد که باید با همکاری دولت حل شود: ناترازی بودجه و بانک‌ها و تامین مالی پایدار حوزه رشد.

فرزین با اشاره به نرخ رشد پول در مرداد ماه که به ۲۳ درصد رسیده است، گفت: نرخ رشد شبه پول ۲۹ درصد و نرخ رشد نقدینگی ۲۷.۵ درصد بوده که کمی از هدف ما دور شده است. امیدواریم با سیاست‌گذاری‌های جدید به هدف خود نزدیک شویم.

وی با اشاره به اهمیت نقدینگی و ثبات ارزی در بازار ارز، گفت: هدف اصلی ما کنترل تورم است. در سال جاری به هدف تورم در کانال ۳۰ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در کانال ۲۰ درصد خواهیم رسید.

فرزین با اشاره به اصلاحات در نظام بانکی، گفت: سال گذشته به ۸ بانک برنامه اصلاحی داده شد. این برنامه به طور مرتب ارزیابی می‌شود. در جلسه شب گذشته با مدیران بانکها بار دیگر به این موضوع تاکید شد.

وی افزود: بخشی از ناترازی به دولت و مجلس مربوط می‌شود. قانون برنامه در این زمینه صراحت دارد و باید ناترازی‌ها کاهش یابد، افزایش سرمایه در بانک‌ها اتفاق بیفتد و بانک‌هایی که ماهیت آن‌ها بنگاه‌داری است، از این فعالیت خارج شوند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نقش تسهیلات تکلیفی در تامین مالی، گفت: یکی از موضوعات مهم، وام ازدواج است. انتظار از نظام بانکی در این زمینه بسیار بیشتر از منابع مالی موجود است. باید راهکار جدیدی برای این مسئله پیدا کنیم.

وی با اشاره به نیاز به ۲۰۰ همت برای وام ازدواج و فرزندآوری در سال جاری، گفت: تاکنون وام ازدواج به ۲۲۷ هزار نفر پرداخت شده و ۳۵۵ هزار نفر در صف هستند. نامه ای دیروز به اصل ۹۰ نوشتم تا با همکاری مجلس این مشکل را حل کنیم.

فرزین با اشاره به نقاط ضعف و قوت قانون جدید بانک مرکزی، گفت: در حال رفع ایرادات این قانون هستیم. در این قانون درباره رمز ارزها نیز ضوابطی تعیین شده است. مطالعات زیادی انجام و سند اولیه تهیه شده است. از متخصصان نظرخواهی کرده‌ایم. باید به جمع بندی سیاستی در این حوزه برسیم. رمز ارزها می‌توانند در مدیریت تحریم‌ها به ما کمک کنند، اما مشکلاتی نیز دارند.

وی گفت: سیاستگذاری در حوزه رمز ارز چند وجهی است و وزارت اقتصاد و سایر نهادها باید درگیر آن شوند. باید نگاه جامع و واحدی به موضوع رمزدارایی‌ها داشته باشیم.

پایگاه خبری آریا نوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *