## ستاره های ایرانی و مهاجرت: سلبریتی ها و مسئولیت اجتماعی
در دنیای پرشتاب امروز، مهاجرت به یک موضوع داغ و چالش برانگیز تبدیل شده است. اما وقتی موضوع به چهرههای شناخته شدهای مثل ورزشکاران و هنرمندان کشورمان برمیگردد که برای کسب اقامت کشورهای دیگر تلاش میکنند، موضوع پیچیدهتر میشود.
به نظر میرسد افکار عمومی به این اقدامات با دیدگاهی منفی نگاه میکنند. مخصوصاً وقتی این اشخاص کاپیتان تیمهای ملی پرطرفداری مانند فوتبال و والیبال هستند. مردم به راحتی این اقدامات را به “فرار از شرایط نامساعد” تعبیر میکنند و با خود میگویند: “چرا این افراد با وجود ثروت و زندگی در ایران دنبال گرفتن پاسپورت کشور دیگر هستند؟ آیا این اقدام به معنی بیاعتمادی به آینده کشورشان نیست؟”
در چند سال اخیر چندین ستاره ایرانی از جمله میلاد عبادی پور، مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش با اعلام تمایل به اخذ اقامت کشورهای دیگری موجی از انتقادات را به سمت خود هدایت کردند. در این میان ، هر کدام از این ستارهها با دلیل مختلفی برای این اقدام خود توجیه کردهاند.
برای مثال میلاد عبادی پور با اشاره به تسهیل تردد بین کشورهای اروپایی و راحتی جابجایی بین باشگاههای قاره سبز اقدام به اخذ اقامت لهستان کرده است. مهدی طارمی نیز با تاکید بر محل زندگی خود در کشور پرتغال و در خواست تابعیت این کشور تلاش برای اخذ اقامت این کشور را توجیه میکند.
علیرضا جهانبخش هم با اشاره به زندگی 8 ساله خود در هلند و احساس خانه دوم بودن در این کشور ، با اخذ اقامت این کشور موافقت کرده است.
این واقعیت انکار ناپذیر است که هر فردی حق دارد برای آینده خود و خانواده اش بهترین برنامه ریزی را انجام دهد و انتخاب مهاجرت و اخذ تابعیت مضاعف ، انتخابی آزاد و شخصی است.
اما در این میان ، مسئولیت اجتماعی این چهرهها را نباید فراموش کرد. با وجود اینکه اخذ اقامت کشور دیگری ممکن است با دلایل مختلفی توجیه شود، اما این اقدام ممکن است با دیدگاه منفی مردم و احساس “تنها گذاشته شدن” آنها همراه باشد.
به هر حال افکار عمومی به طور طبیعی چهرههای مشهور را الگو و نماد کشور خود میدانند و سبک زندگی آنها را تقلید میکنند. این اهمیت مسئولیت اجتماعی این چهرهها را دوچندان میکند.
آنچه باید تغییر کند ، فضای کلی حاکم بر کشور است. تقویت میزان امید مردم نسبت به آینده کشور ، وظیفهای است که بر دوش مسئولان و نخبگان کشور است.