معاون رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به آمارهای رسمی، دلیل عدم تمایل مردم به خرید آپارتمانهای نوساز را قدرت خرید پایین مردم عنوان کرد. وی اظهار داشت: در حال حاضر، تقاضا برای واحدهای مسکونی با قدمت پنج تا بیست سال بیشتر از آپارتمانهای تازه ساخت است.
داود بیگینژاد با اشاره به افزایش ۴۷.۳ درصدی نرخ اجاره بها در مرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: در ماه مهر، شاهد کاهش قیمتهای پیشنهادی از سوی مالکان و افزایش قدرت چانهزنی مستاجران بودیم.
وی با اشاره به رکود شدید بازار خرید و فروش مسکن، دلیل این رکود را قیمتهای بالا و عدم همراهی لازم از سوی بانکها عنوان کرد و گفت: تعداد قراردادهای منعقده در بازار مسکن با نیازهای مردم همخوانی ندارد.
به گفته وی، از ابتدای سال جاری تاکنون، تعداد قراردادهای ماهانه خرید و فروش مسکن در تهران از چهار هزار قرارداد فراتر نرفته است.
معاون رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه بیشترین تعداد قراردادهای خرید و فروش در مناطق ۵، ۱۰، ۲ و ۴ تهران منعقد شده است، اظهار داشت: مطابق آمارها، آپارتمانهای نوساز از اولویت خرید مردم خارج شده و بیشترین تقاضا برای واحدهای پنج تا بیست سال ساخت بوده است.
وی در ادامه افزود: به دلیل قدرت اقتصادی پایین مردم، هزینههای لازم برای تولید مسکن توسط سازندگان تامین نمیشود.
بیگینژاد با اشاره به تفاوت قیمتها در شهرهای ساحلی شمال کشور که همواره تاثیرگذار بر بازار ملک در پایتخت هستند، گفت: در این مناطق، تعداد فایلهای زیر قیمت (حتی تا ۴۰ درصد زیر قیمتهای گذشته) به چشم میآید.