در حالی که فعالان بازار جهانی با دقت تحولات مربوط به سیاستهای تجاری ایالات متحده و شرکای بینالمللیاش را زیر نظر دارند و منتظر انتشار دادههای کلیدی اقتصادی آمریکا و همچنین هرگونه بهروزرسانی در زمینه تعرفهها هستند، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه با ثبات نسبی همراه بود. این سکون در حالی رقم خورد که سرمایهگذاران در تلاش برای ارزیابی تاثیرات متغیرهای مذکور بر روند بازارهای مالی هستند.
بهای هر اونس طلای تحویل فوری در معاملات امروز، در سطح ۳۳۱۸ دلار و ۷۹ سنت ثابت ماند و تغییری نسبت به روز گذشته نشان نداد. در بازار معاملات آتی ایالات متحده نیز، قیمت هر اونس طلا با اندکی کاهش ۰.۲ درصدی به ۳۳۲۸ دلار و ۵۰ سنت رسید. این نوسانات جزئی، نشاندهنده احتیاط سرمایهگذاران در آستانه انتشار اطلاعات مهم اقتصادی است.
روز سهشنبه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، دو دستور اجرایی را به منظور کاهش اثرات تعرفههای اعمال شده بر صنعت خودرو امضا کرد. این دستورات شامل ترکیبی از اعتبارات و معافیتهای گمرکی بر برخی قطعات اولیه خودرو بود. همزمان، تیم تجاری دولت ترامپ از دستیابی به نخستین توافق تجاری با یک شریک خارجی خبر داد. این تحولات، تا حدودی از نگرانیهای سرمایهگذاران در مورد رویکرد متغیر و گاه غیرقابل پیشبینی سیاستهای تجاری آمریکا کاست و به همین دلیل، فشار فروش بر داراییهای امنی نظیر طلا کاهش یافت.

طلا که به طور سنتی به عنوان یک پناهگاه امن در برابر بیثباتیهای سیاسی و اقتصادی شناخته میشود، اخیراً و در پی افزایش عدم قطعیتهای جهانی، تا سطح رکورد ۳۵۰۰ دلار و پنج سنت در هر اونس در تاریخ ۲۲ آوریل صعود کرده بود. این افزایش قیمت چشمگیر، ناشی از تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی و ابهامات پیرامون چشمانداز اقتصاد جهانی بود.
در همین حال، شاخص اعتماد مصرفکنندگان آمریکایی در ماه آوریل به پایینترین سطح خود در حدود پنج سال گذشته رسید. این کاهش قابل توجه در اعتماد مصرفکنندگان، عمدتاً به دلیل نگرانیهای فزاینده در مورد تاثیرات منفی تعرفههای تجاری بر چشمانداز کلی اقتصاد ایالات متحده بوده است. این دادهها، اهمیت ارزیابی دقیق تاثیر تعرفهها بر اقتصاد را بیش از پیش نمایان میسازد.
فعالان بازار اکنون با چشمانی تیزبین، منتظر انتشار دادههای مهم اقتصادی از جمله شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) آمریکا در روز جاری و گزارش مهم حقوق و دستمزد بخش غیرکشاورزی این کشور در روز جمعه هستند. این دادهها میتوانند سرنخهای مهمی را در مورد وضعیت واقعی اقتصاد ایالات متحده و تاثیرات تعرفههای تجاری بر چشمانداز نرخ بهره آتی فدرال رزرو ارائه دهند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی رویترز، معاملهگران در حال حاضر، حدود ۹۷ واحد کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو تا پایان سال ۲۰۲۵ را پیشبینی میکنند. این انتظارات، تا حد زیادی تحت تاثیر نگرانیها در مورد کند شدن رشد اقتصادی جهانی و تاثیرات منفی سیاستهای تجاری قرار دارد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند نیز نوسانات محدودی مشاهده شد. بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد افزایش به ۳۳ دلار رسید. در مقابل، هر اونس پلاتین با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۷۶ دلار و ۶۹ سنت رسید و هر اونس پالادیوم نیز با ۰.۲ درصد افزایش در سطح ۹۳۶ دلار و ۳۶ سنت معامله شد. این نوسانات اندک در سایر فلزات گرانبها نیز نشاندهنده احتیاط کلی حاکم بر بازار در انتظار روشن شدن وضعیت متغیرهای کلیدی اقتصادی و تجاری است. به این ترتیب، بازار طلا و سایر فلزات ارزشمند در حال حاضر در یک وضعیت انتظار به سر میبرد تا با انتشار دادههای اقتصادی مهم و مشخص شدن مسیر سیاستهای تجاری، جهت حرکت آتی خود را تعیین کند.