وزیر بهداشت کشورمان در جریان بازدید از انستیتو تحقیقات دارو و تجهیزات پزشکی وابسته به آکادمی علوم چین، بر ضرورت توسعه همکاریهای مشترک بین ایران و این نهاد علمی برجسته چینی در حوزه سلامت تاکید کرد.
این انستیتو که در سال 1932 در پکن تاسیس و سپس به شانگهای منتقل شده، یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز فعال در زمینه تحقیقات دارویی و تجهیزات پزشکی در چین به شمار میرود و زیر نظر آکادمی علوم این کشور فعالیت میکند. این موسسه پیش از این نیز در پروژههای مشترکی با ایران، به ویژه در زمینه داروهای گیاهی مانند زعفران، همکاری داشته و توسعه تعاملات بینالمللی از اولویتهای اصلی آن محسوب میشود.
در ابتدای این دیدار، پروفسور یانگ یی، رئیس انستیتو، ضمن معرفی تاریخچه و اهداف این مرکز، آمادگی کامل آن را برای اجرای پروژههای مشترک با طرف ایرانی اعلام کرد.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران، نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، بر تمایل وزارت بهداشت برای گسترش همکاریها با این مجموعه تاکید کرد و گفت: با نهایی شدن توافقنامه ۲۵ ساله بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، فرصتهای بیشماری برای همکاریهای علمی و تحقیقاتی بین دو کشور فراهم خواهد شد و لازم است تا یک فهرست مشترک از اولویتهای تحقیقاتی تدوین و به مرحله اجرا درآید.
در ادامه این نشست، دکتر اکبر برندگی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، گزارشی از وضعیت صنعت داروسازی ایران ارائه و آمادگی کامل کشور را برای سرمایهگذاری مشترک و توسعه همکاریها در این زمینه اعلام کرد.
همچنین، خانم گوام، مسئول بخش بینالملل آکادمی علوم چین، از آمادگی کامل این آکادمی برای همکاری در زمینههای آزمایشگاهی، توسعه دارو، تبادل دانشجو و پروژههای مرتبط با طرح جاده ابریشم خبر داد و اعلام کرد که این آکادمی مبلغ ۲۰ میلیون یوان را به عنوان گرنت برای همکاری با ایران اختصاص داده است.
شایان ذکر است که تاکنون چندین پروژه مشترک بین مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی ایران و آکادمی علوم چین با حمایت مالی و علمی این نهاد به انجام رسیده است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد که در این نشست، دکتر نظری، نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر نورمحمدی، نماینده مرکز همکاری تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، محمدی، سرکنسول ایران در شانگهای و جمعی از نمایندگان وزارت بهداشت نیز حضور داشته و وزیر بهداشت را در این بازدید همراهی کردند.

گسترش همکاریهای ایران و چین در زمینه ساخت بیمارستانهای جدید
در ادامه سفر رسمی به چین، دکتر عیناللهی با مدیران ارشد شرکتهای فعال در حوزه سلامت و ساخت مراکز درمانی این کشور نیز دیدار و گفتگو کرد.
وزیر بهداشت در این دیدارها ضمن استقبال از توسعه همکاریهای دوجانبه، بر آمادگی کامل وزارت بهداشت برای پیگیری و تسریع در روند تکمیل پروژههای در حال اجرای شرکتهای چینی در ایران تاکید کرد.
از جمله مهمترین این پروژهها میتوان به ساخت بیمارستان نمازی ۲ در شیراز و بیمارستان شهید رجایی ۲ در تهران اشاره کرد که توسط شرکتهای پیشرو چینی در حال برنامهریزی و اجرا هستند.
همچنین، جانمایی ساخت بیمارستان جدید برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز توسط یکی از این شرکتها انجام شده و در صورت اخذ مجوزهای لازم، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
نمایندگان شرکتهای چینی حاضر در این نشستها ضمن ارائه گزارشی از سوابق کاری خود، اعلام کردند که تاکنون حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از بیمارستانهای کشور چین را احداث کردهاند و پروژههای موفقی نیز در کشورهای مختلفی از جمله قزاقستان، لائوس، زامبیا، کنیا، جامائیکا، صربستان و مغولستان به انجام رساندهاند.
در بخش دیگری از این سفر، وزیر بهداشت با مدیران یکی از شرکتهای معتبر چینی در زمینه تولید دارو و فرآوردههای بیولوژیک نیز دیدار و آمادگی ایران برای توسعه همکاریها در این حوزه را اعلام کرد.